Miért rejtsük el az IP címünket?

Miért rejtsük el az IP címünket?

Az IP címünk elrejtése, megváltoztatása egyre fontosabb lehet manapság. Kevésbé toleráljuk a célzott hirdetéseket, a spameket vagy az egyéb, a privát szféránkat érintő beavatkozásokat.

Digitális adatvédelem: IP címünk elrejtésével jóval nehezebbé tesszük, hogy lekövethessék a földrajzi helyzetünket.
Hozzáférés a geoblokk alá eső tartalmakhoz: bizonyos tartalmak blokkolva vannak a földrajzi korlátozások miatt.
Digitális lábnyom hagyásának megelőzése: adataink gyűjteménye arról, hogy milyen tevékenységet folytatunk az Interneten.

Módszerek IP cím megváltoztatására

Hola.org

A Hola.org egy böngésző bővítmény, ami működik Chrome alól is. Nagyon egyszerű, egy kattintással telepíthető. Ha éles a bővítmény, ki lehet választani a kis zászlóval, hogy melyik ország alól szeretnénk megnézni az adott weboldalt. A megváltozott az IP címünkkel elérhetjük az eddig rejtett tartalmakat.

A Holát pofonegyszerűen ki is tudjuk kapcsolni, egy kattintás az egész. Ráadásul nem csak az IP címünket rejthetjük el vele, hanem még a böngészésünk is felgyorsul a technológiának köszönhetően.

A Hola Peer-to-peer technológiát használ, ami azt jelenti, hogy a hálózathoz csatlakozó többi felhasználó erőforrásait használjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor torrentezünk, azzal a különbséggel, hogy ez nem lassítja a gépünket. Van prémium verzió is.

Proxy-on, rejtsd el az IP címed!

A Proxy-on szintén egy bővítmény, kifejezetten a Chrome böngészőhöz kitalálva. Innen lehet letölteni.

A Proxy-on segítségével könnyedén elrejthetjük saját IP címünket és megváltoztathatjuk egy másikra. Egy listából választhatjuk ki, melyik ország IP címe alá szeretnénk elrejtőzni, sőt azt is megadhatjuk, hogy mennyi ideig kérjük a rejtőzést.

A szolgáltatás teljesen ingyenes. Itt is van fizetős verzió, amivel prémium proxy-khoz juthatunk hozzá, így a böngészés is gyorsabb lesz.

Geoproxy, válassz IP címet!

A Geoproxy szintén egy Chrome bővítmény, ami itt érhető el.

Nagyon hasonlít a Proxy-on-hoz. Ha telepítjük, egy listából választhatjuk ki, hogy melyik IP-cím alól szeretnénk böngészni. Ha nem akarjuk már használni a proxy-t, egyszerűen kattintsunk a Do not Use Proxy gombra.